Docent Ingrid Lomfors och redaktör Gunilla Ivarsson är nya ledamöter i styrelsen för Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne. Ingrid Lomfors har tidigare varit chef för Forum för levande historia medan Gunilla Ivarsson har en bakgrund på Sveriges Television.

Ingrid Lomfors är docent i historia. Hon har varit chef för Göteborgs stadsmuseum, kanslichef på Kulturbryggan, generalsekreterare i Judiska församlingen i Stockholm och överintendent på Forum för levande historia. Ingrid Lomfors är också författare till en rad böcker, bland vilka kan nämnas Breven från Hertha, När Sverige teg. Om nazisternas förföljelser (skriven tillsammans med Ingrid Segerstedt Wiberg), Förlorad barndom – återvunnet liv. De judiska flyktingbarnen från Nazityskland och Här bryr sig sommaren inte om oss.

Gunilla Ivarsson är journalist. Hon har i trettiofem år arbetat inom Sveriges Radio och Sveriges Television – som reporter, biträdande chef för Ekoredaktionen, lokalradiochef i Göteborg och programledare för Karlavagnen och Ring P1 – och varit ordförande i Publicistklubbens västra krets. Gunilla Ivarsson är i dag frilans med jämställdhets- och mångfaldsfrågor som sitt huvudsakliga intresseområde. Sedan 2001 är hon engagerad i IAWRT (International Association for Women in Radio and Television). Gunilla Ivarsson har även en lång bakgrund inom Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedt Minne.